EU wil toch passagiersgegevens uitwisselen

Om de teloorgang van onze vrijheid en privacy weer eens te illustreren hieronder een artikel dat op 20 juni verschenen is in Webwereld :

De Europese Commissie heeft een nieuw voorstel ingediend dat Europese vliegmaatschappijen het recht geeft om persoonsgegevens uit te wisselen met Amerikaanse autoriteiten.
Het voorstel van de Commissie is opmerkelijk omdat het Europese Hof van Justitie twee weken geleden nog oordeelde dat de huidige overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over het uitwisselen van passagiersgegevens illegaal is.
More…

Europese luchtvaartmaatschappijen melden bij de Amerikaanse douane en beveiligingsdiensten welke passagiers aan boord van de trans-Atlantische vluchten zijn. Dit is in strijd met de privacywetgeving, vindt het Europese Hof van Justitie.

De huidige regelgeving die door het Hof van Justitie is verboden, geldt nog tot 30 september.

De Europese Commissie heeft haast met het invoeren van de nieuwe wet omdat vliegmaatschappijen die weigeren om deze passagiersgegevens door te spelen, een boete kunnen krijgen of door luchthavens geweigerd worden.