Het effect van de magnetron op water

Wie in Google zoekt op “microwaved water” plants kan diverse artikelen vinden waaruit blijkt dat de groei van planten die water krijgen dat behandeld is in de magnetron slechter groeien dan planten die normaal water te drinken krijgen. Van http://www.execonn.com/sf/ komen bijvoorbeeld de volgende foto’s, waarbij het linker plantje water uit de magnetron te drinken kreeg, en het rechterplantje water dat in een pan gekookt was. De tweede foto laat zien dat er na iets meer dan een week maar weinig over is van het plantje dat magnetronwater gekregen heeft.

mircowave1
microwave2

De resultaten van dit soort onderzoeken variĆ«ren sterk. Soms wordt een alarmerend resultaat verkregen, bij andere proeven is geen effect meetbaar, en bij de meeste experimenten zit het resultaat er tussenin, d.w.z. dat weliswaar een vertraagde groei wordt geconstateerd, maar minder heftig dan op bovenstaande foto’s.

Zolang het tegendeel in een grootschaliger wetenschappelijk opgezet onderzoek niet is bewezen, sluit ik niet uit dat het bestralen van water in de magnetron een schadelijk effect heeft op de groei van levende organismen. Toch maar af en toe een ouderwetse pan gebruiken!