Complottheorie over de aanslagen op het WTC niet langer omstreden

Op 31 juli kwam Trouw met een artikel getiteld ‘Complottheorie over de aanslagen op het WTC niet langer omstreden’. Zie deze pagina voor het originele artikel.
Het artikel verhaalt over Delftse studenten die deze zomer wetenschappelijk onderzoek doen om te bepalen of de Twin Towers al dan niet met exposieven zijn opgeblazen, en over mainstream journalisten (Willem Middelkoop van RTL Z en Kees Schaap van Zembla) die de samenzweringstheorieën tegenwoordig niet langer zonder meer afwijzen.
Het artikel eindigt met een link naar een poll waar gevraagd wordt ‘Denkt u dat de Verenigde Staten het WTC op 11 september 2001 zelf opbliezen?’. Let wel: de vraag was dus niet of u denkt dat de Amerikanen vooraf op de hoogte waren, maar of u gelooft dat ze WTC torens hebben opgeblazen!
Op 1 augustus, na bijna 3000 stemmen, zag het plaatje er als volgt uit:

153.GIF

Zou het kunnen zijn dat de 41% die op ‘ja’ geklikt heeft de mensen zijn die zich serieus in de materie verdiept hebben, terwijl de 59% die nog in de ontkenningsfase zit zich nimmer goed heeft laten informeren? Het is slechts een gedachte.

Hoe dan ook, het heeft er alle schijn van dat bijna de helft van alle Nederlanders inmiddels behoorlijk goed geïnformeerd is over de ware toedracht van 11 September. Maar waar blijven de protesten op het Binnenhof tegen onze volksvertegenwoordigers die ons land onder valse voorwendselen in oorlogen tegen Afghanistan en Irak hebben gestort?
Bot, Donner, Balkenende, Remkes, ze hebben ons domweg misleid. Het NOS Journaal, de Telegraaf, HP de Tijd, RTL Nieuws: ook zij hebben ons misleid, op misdadige wijze. En tot op de dag van vandaag gaat dat door.
Als u wilt dat dit doodzieke systeem verandert zult u zelf aktie moeten nemen. Zorg allereerst dat u goed geïnformeerd bent over de manipulaties die u van belang vindt, en geef de informatie daarna door aan anderen. Begin een website, organiseer protestbijeenkomsten, geef financiële steun aan onafhankelijke nieuwsmedia, en gebruik de macht van uw portemonnee bij het kiezen van produkten.
Want als u denkt dat het een ‘ver van mijn bed show’ is die slechts handelt over een imbeciele president die zoveel mogelijk olie wil veroveren, dan zult u over enkele jaren zien dat u genadeloos genept bent.