RFID-paspoort vol met beveiligingslekken

Webwereld meldt vandaag in een artikel getiteld “RFID-paspoort vol beveiligingslekken” hoe eenvoudig het is om de niet-versleutelde informatie over de nationaliteit vanuit de RFID-chip uit te lezen, en een bom te laten afgaan zogauw het bijvoorbeeld een Amerikaans paspoort betreft. Een afstand van een meter of tien is daarbij geen belemmering.
Een ander probleem van het RFID-paspoort, dat in oktober van dit jaar in Nederland ingevoerd moet worden, is dat de encryptie vrij makkelijk te kraken is waarna een kloon van het paspoort gemaakt kan worden.

Aan het einde van het artikel vinden we de volgende quote, waarvan uzelf maar moet bepalen of dit een understatement is of niet:

“Eigenlijk is het wel cynisch dat het paspoort een aanslag gemakkelijker maakt, terwijl juist de dreiging van terreur als aanleiding van het probleem wordt gegeven”