Big Brother, nu ook vanuit de lucht

Goed nieuws: onlangs is een geweldige nieuwe vinding op de markt gekomen die hulp kan bieden bij de moeizame strijd tegen zoekgeraakte kinderen en verdwaalde Alzheimer patiënten. De CyberBug heet het apparaat. Het is een onbemand vliegtuigje voorzien van een spiedende camera die haar beelden doorseint naar een laptop die tevens voor de besturing gebruikt wordt. Hoewel het toestel ontwikkeld is voor wetshandhaving en militaire toepassingen (door de firma Cyber Defense Systems) wordt de CyberBug bij politiekorpsen in Amerika daadwerkelijk binnengehaald onder het excuus van hulpverlening bij zoekgeraakte personen.
Meer info: http://www.wtvm.com/Global/story.asp?S=5318118&nav=8fap

CyberDefenseImages1989.jpg

Om het leven nóg mooier te maken wordt er momenteel hard gewerkt aan gigantische gerobotiseerde luchtschepen, driemaal zo groot als de grootste Zeppelins, van waaruit een gebied van honderden vierkante kilometers in detail in de gaten gehouden kan worden. Het luchtschip wordt ontwikkeld door DARPA, een van de research-organisaties van het Pentagon, en het project heeft de naam ISIS meegekregen (Integrated Sensor is Structure). Naast camera’s zal de werking van het systeem voor een groot deel berusten op zeer geavanceerde radartechnologie. Alles voor de goede zaak uiteraard, zodat we s’avonds veilig kunnen gaan slapen.
Meer info: http://www.defensetech.org/archives/002541.html

isis_overlook.JPG