Lekker lachen met Putin!

U heeft misschien gehoord over de Israëlische president Moshe Katsav die beschuldigd wordt van het diverse verkrachtingen. Normaal gesproken wordt zoiets afschuwelijk gevonden en keren mensen zich af van degenen die van dit soort misdaden verdacht worden. Het maken van grapjes over verkrachtingen is volstrekt ongepast. Behalve als je bij de wereldelite behoort, dan is het ineens okee, en is het dolle pret om te laten merken dat je zelf ook wel van wanten weet.

En zo komt het dat op 18 Oktober j.l., aan het einde van een persconferentie in het Kremlin n.a.v. het bezoek van Israël’s minister-president Ehud Olmert, Vladimir Putin de volgende woorden sprak “Doet u de groeten aan uw President. Wat een krachtige man blijkt hij te zijn. Hij heeft 10 vrouwen verkracht. Dat hadden we nooit achter hem gezocht. We zijn allemaal jaloers op hem”.

Het tweede deel van de uitspraak werd gedaan toen de microfoon al uitgeschakeld was, maar journalist Andrei Kolesnikov hoorde de rest van de tekst. Volgens de woordvoerder van het Kremlin, die overigens bevestigde dat Putin dit gezegd heeft, was er slechts sprake van een grapje, en komt het door de complexiteit van de Russische taal dat niet iedereen er de lol van inziet.

Een fraai stelletje, die staatshoofden. De een verkracht vrouwen alsof het zijn lust en zijn leven is, de ander vindt het een mooie bak en grapt dat hij er jaloers op is.

Bron: BBC, 20 oktober 2006