De implanteerbare chip. Complottheorie?

Heeft u wel eens gehoord van Tommy Thompson? Tommy Thompson is jarenlang Gouverneur van de staat Wisconsin geweest, en was daarna Secretary of Health & Human Services binnen de Amerikaanse regering. Kort na zijn vertrek uit de regering nam hij zitting in het bestuur van de firma Applied Digital Solutions, het bedrijf dat onder de naam Verichip een implanteerbare chip op de markt brengt. Thompson laat geen kans onbenut om promotie te maken voor deze ‘handige uitvinding’. Er sterven onnodig veel mensen doordat hun medische gegevens niet beschikbaar zijn, en de chip is daarvoor een uitkomst, aldus Thompson. Ook zouden de chipimplantaten gebruikt kunnen worden ter vervanging van de identificatieplaatjes waar militairen mee rondlopen.

rfidimplant.jpg

Hoe meer Verichip-chips verkocht worden hoe beter het is voor Thompson, want hij heeft een optiepakket voor 150.000 Verichip-aandelen in zijn zak. Als men er in slaagt om implantatie van chips verplicht te stellen, bijvoorbeeld als identificatie-middel voor de tientallen miljoenen illegalen die de laatste jaren Amerika binnen gekomen zijn, rinkelt bij de familie Thomson de kassa.

Waarom dit van belang is? Misschien omdat Tommy Thompson van plan is om in 2008 een gooi te doen naar het Presidentschap?
Aangezien de Nederlandse politici naar dezelfde bazen luisteren als de Amerikaanse, is het slechts een kwestie van tijd eer de grootschalige introductie van chipimplantaten ook in Nederland plaats vindt. En Thompson, mocht hij President worden, zal zijn uiterste best doen om die tijd zo kort mogelijk te laten zijn.