CIA heeft geen enkel bewijs atoomplannen Iran

Het volgende bericht is overgenomen uit de Gazet van Antwerpen van 19 november. Het zal niet heel lang meer duren voor de oorlog tegen Iran uitbreekt. Weet dan dat u, net als indertijd met de massavernietigingswapens van Saddam, bedonderd wordt door uw regering en uw media.

“CIA heeft geen enkel bewijs atoomplannen Iran”

De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft geen enkel sluitend bewijs gevonden voor de vaak geopperede hypothese dat Iran een kernbom aan het maken is. Dat schrijft de bekende onderzoeksjournalist Seymour Hersh in de nieuwste editie van het tijdschrift The New Yorker.

De door de CIA gemaakte “top secret”-analyse staat haaks op de “overtuiging” die binnen de regering-Bush leeft, dat Teheran aan een kernbom werkt (met de geïmpliceerde bedoeling om die te gebruiken, met name tegen Israël).

“Tot dusver heeft de CIA geen onomstootbaar bewijs gevonden dat er, parallel met het door Iran aan het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie gerapporteerde civiele programma, een geheim Iraans programma van ontwikkeling van kernwapens bestaat”, schrijft Hersh.
De analyse werd gemaakt op basis van satellietfoto’s en het testen van water en rook in “verdachte” sites. Er werd geen spoor van radioactiviteit aangetroffen.

Een hoge veiligheidsfunctionaris bevestigde aan Hersh dat zo’n geheim rapport is opgemaakt, en dat in het bijzonder vicepresident Dick Cheney de bevindingen van het rapport heeft verworpen.
Cheney stelt dat de Iraniërs hun kernwapenprogramma gewoon te goed hebben verborgen.
De VS en bondgenoten eisen al enkele jaren, in navolging van het vermeende Iraakse WMD-programma, een “negatieve bewijsvoering”: Iran moet bewijzen dat het geen kernwapens heeft.