Een veilig idee

In de harde strijd tussen goed en kwaad, ofwel de War on Terror, sneuvelt regelmatig een stukje vrijheid onder het excuus dat we daar veiligheid voor terug zouden krijgen. Een voorbeeld van waar dat toe leiden kan ziet u in onderstaande foto.

Photoshop? Nee hoor, deze foto is genomen door Justin Cook, een student fotojournalistiek in Durham, North Carolina, en heeft een prijs gewonnen in de College Photographer of the Year Competition. Tot gisteren was de foto te bewonderen op de website van de fotowedstrijd, maar vreemd genoeg is de foto nadat deze in de alternatieve media bekendheid kreeg vervangen door een ‘image unavailable’.

De omschrijving bij de foto was “een lid van de Durham politie begeleid een kind naar de wc na het doorzoeken van een verdacht drugspand”.

childtotoilet.jpg