ABC News: chips geïmplanteerd in Mexicaanse ambtenaren

Het is alweer meer dan 2 jaar terug dat CNN en ABC News meldden dat ruim 160 Mexicaanse ambtenaren die voor procureur generaal Rafael Macedo de la Concha werken met een microchip geïmplanteerd zijn. Met de onderhuidse ‘VeriChip’ wordt de toegang tot de gevoelige informatie in een nieuwe misdaad-database gereguleerd, alsook de toegang tot bepaalde beveiligde ruimtes in het informatiecentrum waar de computers met deze database is opgesteld.

Hoe zo’n RFID-chip bescherming kan bieden tegen ontvoering is me een raadsel (het kolenhok waar kidnappers hun slachtoffer onderbrengen is doorgaans niet voorzien van de benodigde uitleesapparatuur), maar dit wordt toch gebruikt als argument om het aantal gechipten geleidelijk aan op te voeren. Hierbij moet volgens een rapport van Associated Press gedacht worden aan sleutelfiguren in het Mexicaanse leger, politiemensen en de medewerkers van de President.

En via de weg der geleidelijkheid komen we t.z.t. allemaal aan de beurt. Maar dat is natuurlijk slechts complottheorie…

Hieronder kunt u een videofragment (zonder ondertitels) van ABC News bekijken, of eventueel kunt u deze URL gebruiken: http://www.youtube.com/watch?v=FPahC6U7Hlo

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FPahC6U7Hlo]

Met dank aan het Harten 8 blog waar ik dit filmpje tegenkwam.