Let’s Nuke Iran!

Voor wie er niet direct doorheen prikt: het volgende stukje is cynisch bedoeld.

Hoewel Nederland aanzienlijke hoeveelheden aardgas in de grond heeft zitten hebben we in ons land kerncentrales neergezet opdat we het gas aan het buitenland kunnen verkopen en langer van ons gas kunnen profiteren. De normaalste zaak van de wereld.
Iran bezit gigantische olievelden en wil daar zo lang mogelijk profijt van hebben. Daarom wil Iran kerncentrales bouwen. Maar nu vinden we het ineens uitermate verdacht. Logisch, want in tegenstelling tot het beschaafde Nederland is Iran een vreselijk barbaars land (dat is algemeen bekend) en daarom kan het haast niet anders dan dat Iran vooral uit is op het maken van kernbommen om Israël van de kaart te vegen en andere Westerse landen mee te bestoken.

Maar gelukkig heeft de VS nu extra troepen en marineschepen in stelling gebracht om op korte termijn preëmptief toe te kunnen slaan. Dat er geen enkel bewijs bestaat voor de kwaadaardige intenties van Iran maakt in de moderne wereld niets meer uit, we kunnen immers moeilijk gaan zitten afwachten tot we een paddestoel-wolk boven een Amerikaanse stad zien hangen. Ook Israël kan bijna niet wachten om Iran aan te vallen, bij voorkeur met de kernwapens waarvan premier Olmert krap een maand geleden voor het eerst heeft toegegeven dat Israël ze heeft. Volgens sommige insiders was de Israëlische luchtmacht twee weken geleden zelfs al onderweg naar de Iraanse installaties om een kernbom af te werpen die tweemaal krachtiger is dan de Hiroshima bom, maar omdat dit voor de VS ietsjes te voortvarend was hebben Amerikaanse jagers dit vooralsnog verhinderd.

Enfin, het feest zal nu niet lang meer op zich laten wachten, zet CNN maar vast op! Worden die barbaarse Iraniërs eindelijk naar het stenen tijdperk geholpen, en dan zijn wij weer veilig.

Omdat plaatjes meer laten zien dan duizend woorden is het wellicht interessant om eens op de volgende webpagina’s te kijken om aan de hand van een foto-impressie een indruk op te doen van deze ‘vijand van de beschaving’:

http://conflictiran.blogspot.com/2006/04/inside-iran-city-life.html

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=351718&page=16