Willem Alexander knalt patrijzen af

In navolging van de Spaanse koning Juan Carlos die kortgeleden in het nieuws was vanwege het afschieten van een tamme beer is het nu onze eigen kroonprins die een glimp van zijn ware gezicht laat zien:

Volgens de Spaanse krant El Periodico Extremadura heeft Prins Willem Alexander deze maand in een beschermd natuurgebied in Spanje samen met enkele schietgrage vrienden jacht gemaakt op patrijzen. Omdat patrijzen tegenwoordig nogal schaars zijn is de jacht in Nederland sinds 1998 verboden. Voor onze kroonprins geen belemmering: die zoekt zijn heil over de grens, er moet immers geknald worden!
Het wordt gezien als zeer sportieve prestatie om de vogels in hun snelle vlucht uit de lucht te knallen. Doordat het zo moeilijk is om de vogels dodelijk te treffen wordt voor elke gelukte moord een flink aantal patrijzen verminkt, maar dat neemt de prins graag op de koop toe.

Net als zijn opa (de dieren-beschermengel Prins Berhard) voor hem schept Willem Alexander er groot genoegen in zo af en toe een edelhert af te schieten, en doen de Oranjes er van alles aan om het verbod op de drijfjacht op wilde zwijnen ongedaan te maken. En niets van dit alles heeft met natuurbescherming te maken, zo werden de zwijnen op Het Loo altijd bijgevoederd zodat er extra veel te jagen viel.

Het is een fijne familie!