Saoedi-Arabië verhoogt olieproduktie capaciteit

Op 18 januari 2007 berichtte de Washington Post dat Saoedi-Arabië heeft aangekondigd de produktiecapaciteit voor ruwe olie met 40% op te voeren voor 2009. Daarnaast zijn de Saudies van plan om hun raffinagecapaciteit in de komende 5 jaar te verdubbelen. Dit wordt gedaan om de produktie aan te passen aan de toegenomen vraag op de wereldmarkt. Mocht dit onvoldoende zijn dan kunnen aanvullende projecten gestart worden om de produktie zelfs nog verder op te voeren, aldus olieminister Ali Naimi op een internationale energie conferentie in New Delhi.

Naimi sprak de verwachting uit dat gezien de relatief hoge kostprijs van alternatieve energie de mix aan energiebronnen over 30 jaar nog ongeveer hetzelfde zal zijn als nu.
Van en tekort zal de komende decennia geen sprake zijn.

Wat denkt u, klinkt dit naar peak-oil?