London 7/7: een getuigenverklaring

Anderhalf jaar geleden, op 7 Juli 2005, werd London opgeschrikt door een reeks van drie bomaanslagen in de ondergrondse. Er was een vierde bom, maar die ging af in een dubbeldekker-bus.
Kranten en TV waren er na 2 dagen helemaal uit: de aanslagen zijn gepleegd door moslimextremisten. Geen twijfel mogelijk, case closed.

Een van de overlevenden uit de opgeblazen bus, Daniel Obachike, werpt op zijn website www.the4thbomb.com een heel ander licht op deze zaak. Althans, dat probeert hij, maar om de een of andere reden heeft de politie geen greintje belangstelling voor de vreemde zaken die Obachike vlak voor en na de explosie heeft waargenomen:

nn.jpg
7/7 overlevende een jaar later:”ik had belangrijke informatie
over de bomaanslag maar de politie wilde er niets van weten”.

De bus, nummer 30, werd zonder dat er ooit een plausibele verklaring voor gegeven is omgeleid van de normale route, en kwam uiteindelijk op Tavistock Square terecht.
De bus werd daarbij begeleid door twee ongemarkeerde auto’s, die zich vlak voordat de bus werd opgeblazen ineens in volle vaart uit de voeten maakten. Dit gebeurde kort nadat de bestuurders van de auto’s overleg hadden gevoerd met een motoragent.

Luttele seconden na de explosie werd Obachike gefilmd door een in het zwart geklede man. Vreemd, want waar kwam die man met zijn camera zo snel vandaan?
Hoewel de drukgolf naar achteren gericht was en de mensen die voorin de bus zaten niet of nauwelijks gewond waren, was een schijnbaar behoorlijk beschadigde man op miraculeuze wijze 45 meter vóór de bus terecht gekomen. Opvallend was dat deze man, hoewel volgens Obachike slechts zo’n 60 seconden verstreken waren sinds het afgaan van de bom, reeds voorzien was van zwachtels om zijn hoofd. Behalve EHBO’ers bleken er ook reeds fotografen ter plekke te zijn. De plaatjes van deze man (zie hieronder) waren de volgende dag in vrijwel alle Engelse dagbladen te bewonderen.
Verder was de directe omgeving van de bus in de eerste momenten na de explosie al direct vergeven van de politiemensen, die mede door hun bijzondere kalme manier van doen de indruk maakten geenszins verrast te zijn door de explosie.

hat1.jpg

Daniel Obachike was ervan overtuigd dat de autoriteiten hem met open armen zouden ontvangen om zijn verhaal aan te horen, hij had immers interessante aanwijzingen die zouden kunnen helpen bij het opsporen van de daders. Tot Obachike’s ontsteltenis bleek de ondervraging slechts een formaliteit, waarbij de politie meer geïnteresseerd bleek in het beïnvloeden van Obachike’s mening dan in wat hij werkelijk gezien had. Helemaal zonder belangstelling was de politie niet, want in de maanden die volgden werd Daniel Obachike regelmatig op intimiderende wijze gevolgd.

Aangezien de autoriteiten en reguliere media geen belangstelling hebben voor Obachike’s verhaal heeft hij contact gezocht met de alternatieve media. Radio-host Alex Jones geeft Obachike in een interview uitgebreid de gelegenheid om zijn ervaringen met het publiek te delen. U kunt dit zeer interessante interview in mp3-formaat hier downloaden (klik met de rechter muisknop en kies dan ‘save as..’).

Als u meer over de aanslagen in London wilt weten kan ik u van harte aanbevelen om een kijkje te nemen op de Daanspeak-website. Ik denk dat u het na het bestuderen van die pagina’s met me eens zal zijn dat de officiële versie over wat er die dag in London gebeurd is een grove belediging van uw intelligentie is.

Ook de moeite waard is de Nederlands ondertitelde video Mind The Gap, die u kunt bekijken op Google Video’s. Deze video is gemaakt door voormalig MI5 agent David Shayler, die vanwege zijn onthullingen over de criminele activiteiten (jawel: het plegen en sponsoren van terreuraanslagen!) van de Engelse geheime diensten tot 6 maanden cel is veroordeeld.