EC stelt economisch belang RFID boven privacy

Security.nl schreef gisteren:

In tegenstelling tot eerdere berichten komt de Europese Commissie niet met richtlijnen voor het gebruik van RFID door fabrikanten. Pas als de privacy van de Europese burger geschonden wordt zal men mogelijk aan richtlijnen gaan werken, aldus GĂ©rald Santucci, afdelingshoofd in het EU-Commissariaat voor de Informatiesamenleving. De EC is bang dat richtlijnen voor bedrijven en fabrikanten die RFID willen gebruiken de “waardevolle toepassing” ervan zal belemmeren.

Het ongereguleerd gebruik van RFID heeft voor flinke kritiek bij privacy activisten gezorgd, die bang zijn voor het monitoren van burgers, het verzamelen van informatie en andere vormen van misbruik die door RFID mogelijk worden. Volgens Santucci wordt de angst voor RFID veroorzaakt door een “vertrouwensprobleem” en begrijpt men niet hoe de technologie werkt. Eind 2008 wil de commissie weer gaan kijken of wetgeving nodig is.

Als u nog geen idee heeft wat de RFID chip is kunt u hier extra informatie vinden. Ook www.eqgen.nl heeft een uitvoerig artikel over deze implanteerbare chips. Privacy-activisten hebben gelukkig voor de nodige vertraging in de uitrol van de agenda weten te zorgen, maar het plan om elk artikel dat u koopt van een traceringschip te voorzien, en bij elke mens zo’n ding te implanteren is nog springlevend.

De telegraaf meldde gisteren “Britney Spears is de allerdomste“. Ik vrees dat de Europese politici niet veel slimmer zijn.