Onderdrukking ‘echt nieuws’ niet langer effectief

Circa 2 maanden terug heeft nieuwsportal NU.nl in navolging van het populaire ekudos.nl een service opgericht waarbij geregistreerde lezers zelf nieuwsberichten kunnen aandragen. De gebruikers van de site kunnen een stem uitbrengen op artikelen die men de moeite waard vindt, en er kunnen naar hartelust reakties geplaatst worden die soms in uitgebreide discussies resulteren. Zo is Internet bedoeld!

Wie de home-page van NUjij.nl bekijkt krijgt links een overzicht van de meest recente berichten, terwijl aan de rechterkant van het scherm de hoogst gewaardeerde artikelen (artikelen met de meeste stemmen) zichtbaar zijn.

Op websites van algemene aard waren kritische geesten tot voor kort ver in de minderheid, maar daar lijkt nu voorgoed verandering in gekomen te zijn. Een groot aantal van de artikelen op NUjij.nl stelt de leugens en misdaden van westerse overheden aan de kaak (met onderwerpen als de in scene gezette aanslagen van 11 September 2001 en de satanische rituelen in de Bohemian Grove). Sommige van deze berichten gooien zeer hoge ogen qua waardering, wat erin resulteert dat ze bij een groter publiek onder de aandacht komen. Zie bijvoorbeeld deze screendump van 25 mei:

nujijsmall.jpg

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de populariteit van de complot-‘theoriën’ op Nujij.nl mede gelegen is in het feit dat lezers van Zapruder.inc gezamenlijk hebben afgesproken om massaal artikelen te plaatsen en stemmen uit te brengen.
Oneerlijke manipulatie? Misschien, maar ik zie het liever als het geven van tegengas tegen de mainstream media die -en da’s evenzogoed manipulatie- slechts als spreekbuis voor de autoriteiten dient en zich en masse onhoudt van elk kritisch geluid. Door NUjij.nl wordt gelukkig beaamd dat wat er gebeurt legitiem is.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat een kritische massa bereikt is, en dat ‘de waarheid’ niet langer onder de pet gehouden kan worden. Ik ben benieuwd wat daar van komen gaat.