Oprichter Stichting Skepsis: KRO steekt Goebbels naar de kroon

Afgelopen donderdag zond de KRO de documentaire The Great Global Warming Swindle uit, een film die gehakt maakt van Al Gore’s An Inconvenient Truth. Op de website van de KRO wordt uitgelegd waarom de KRO de omstreden documentaire heeft uitgezonden:

Tegelijk vindt de KRO, dat de klimaatdiscussie gebaat is bij dit tegengeluid omdat klimaatsceptici nauwelijks gehoord worden. Een verantwoord milieubeleid is gebaat bij een maximale kennis van de feiten, niet bij een blind geloof in Al Gore of andere politici.

Uitermate redelijke argumenten, maar toch zijn er volop bekrompen geesten die vinden dat zo’n tegengeluid koste wat het kost onderdrukt dient te worden. Ronduit schokkend vind ik de reaktie Marcel Hulspas, oprichter en voormalig redacteur van de Stichting Skepsis, die in zijn column in De Pers schrijft:

Hoe komt deze omroep er toe om een dergelijk manipulatief wanproduct uit te zenden? Hoe ziet deze omroep zijn rol binnen de Nederlandse samenleving? Wat vindt het Vaticaan ervan dat katholieken in hun persberichten Joseph Goebbels naar de kroon steken?

Dus omdat de KRO ruimte geeft aan een tegengeluid in het klimaatdebat (zonder zich uit te spreken over wie er gelijk heeft) wordt deze omroep beschuldigd van Nazi-propaganda!
Wat een misselijkmakend, zielig, en eng mannetje is die Marcel Hulspas.