Gentech gewassen: binnen 10 jaar geen weg meer terug

Volgens biotech-gigant Monsanto zal Europa het komend decennium jaarlijks 50.000 tot 100.000 hectare landbouwgrond omzetten naar genetische gemanipuleerde gewassen. Monsanto’s woordvoerder en Zuid-Europa directeur, Jean-Michel Duhamel, stelt dat dan het punt bereikt waarop een terugweg niet meer mogelijk is. Dit stond eind juni in The Scotsman te lezen. Het omschakelingsproces zal lastig zijn, beaamt Duhamel, doordat consumenten misleidende informatie over gentech gewassen krijgen waardoor ze onnodig bezorgd zijn. Maar binnen 10 jaar zullen de consumenten de GMO’s geaccepteerd hebben.

gmo.jpg

U dacht dat vaccinaties schadelijk waren, met bijwerkingen als ADHD, autisme, Alzheimer en kanker? Dan heeft u nog niets gezien. Niets ter wereld is zo gevaarlijk voor de volksgezondheid en het voortbestaan van menselijk leven als genetisch gemanipuleerde gewassen. Dat de techniek door het grote publiek niet begrepen wordt is tot daar aan toe, maar dat hetzelfde geldt voor de politici die over de toelating van GMO’s in Europa moeten beslissen, en vermoedelijk zelfs voor de meeste wetenschappers in het vakgebied, is uitermate zorgelijk. Misleidende informatie is er inderdaad volop, maar is vooral afkomstig van Monsanto dat koste wat het kost het monopoly op onze voeding wil hebben.

Als er één onderwerp is waarover u zich absoluut zou moeten informeren dan is dit het.
Een zeer leesbaar (Engelstalig) boek dat eerlijke informatie verschaft is Seeds of Deception van Jeffrey Smith, dat u bijvoorbeeld bij Bol.com kunt bestellen.

Als wij nu niet proberen de door Mosanto gewenste uitbreiding van gentech in Nederland of Europa tegen te houden zal er inderdaad geen weg meer terug zijn.