Familie Bush verzot op sport

George en Laura Bush zijn dol op sport. En dan met name op het sportteam van de Universiteit van Texas, de Longhorns, genoemd naar het breedgehoornde koeienras dat veel in Texas gefokt wordt. Bij een toffe sportclub hoort natuurlijk een grappig handgebaar, het zogenaamde “hook ’em horns” (neem ze op de horens) gebaar. Leuk. De adoratie kent geen grenzen, want waar je zou denken dat de Bushes bezorgd zijn over terroristen, klimaatverandering, de oorlog in Irak of de volgende verkiezingen zijn ze in gedachten immer bij hun favoriete sportclub. Tijdens plechtigheden bij de Engelse vorstin: George doet stiekum “hook ’em horns”. Bij de laatste inauguratie: hook ’em horns.

bush_queen_devil_hand2.jpg

Gisteren werd de weduwe van voormalig president Lyndon B. Johnson begraven. Hoewel in het zicht van de kist vaak menig traantje wordt weggepinkt maakte Laura Bush er een dolle boel van, zoals u hieronder kunt zien:

laurahorns.jpg

De foto is afkomstig van Reuters, en dagblad De Pers gaf er de volgende uitleg bij:

De begrafenis van de overleden Lady Bird Johnson, de weduwe van president Lyndon B. Johnson, was een vrolijke aangelegenheid. Voormalig president Jimmy Carter (links) moet lachen als first lady Laura Bush het ‘hook-em horns’ (neem ze op de horens) gebaar maakt. Het gebaar is een teken van respect voor het Longhorns sportteam van de Universiteit van Texas. Lady Bird kwam zelf uit Texas. Ook voormalig president Bill Clinton en zijn vrouw en presidentskandidate Hillary Clinton moeten lachen om het gebaar van Laura Bush.

Kijkt u ook eens op deze pagina, daar zijn nog veel meer foto’s te zien waarop leden van de Bush familie het olijke handgebaar maken. De tekst op de betreffende pagina moet u trouwens maar overslaan, ze maken daar de bespottelijke suggestie dat het om een duivelsgroet zou gaan, een soort van ‘heil satan’ gebaar. Als dat zo was dan zou De Pers toch zeker niet schrijven dat het gebaar met een sportteam te maken heeft, of wel soms?
De Bushes zijn gewoon dol op sport, en slaan een beetje door in hun fanatisme, da’s alles. Duivelsgroet. Paranoia gewauwel, dat is het!