Nieuw EU verdrag met opzet onleesbaar

De volgende teksts is overgenomen uit een artikel dat vandaag op Elsevier.nl verscheen. Ik heb er weinig aan toe te voegen. U wordt bedrogen en genaaid, en het kan de criminelen blijkbaar geen bal schelen dat u daar weet van heeft. Enfin, leest u zelf maar:

“Om te voorkomen dat Europese burgers nieuwe referenda over het EU-verdrag zouden eisen, is de tekst van dit verdrag met opzet onleesbaar gemaakt.

Dat zegt de Italiaanse oud-premier Giuliano Amato, die meer dan een jaar lang nauw betrokken was bij het opstellen van de verdragstekst, meldt EUobserver. Het in juni gepresenteerde nieuwe verdrag moet de in Nederland en Frankrijk weggestemde Europese Grondwet vervangen.

‘De regeringsleiders besloten dat de verklaring onleesbaar moest worden. Mocht je er in slagen de tekst in één oogopslag te begrijpen, dan zou er een reden zijn om een nieuw referendum te organiseren, want dat zou betekenen dat er iets nieuws in staat,’ aldus Amato.

‘Typisch Brussels’
‘Nu kan bijvoorbeeld de Britse premier teruggaan naar Groot-Brittannië en tegen het House of Commons zeggen: “Kijk, het is absoluut onleesbaar, een typisch Brussels verdrag, niets nieuws, geen reden voor een nieuw referendum”,’ zegt Amato, die zich afvraagt waarom politici denken dat dit het beste is voor de Europese burger.”