Gentech bedrijf Monsanto vreet eigen maaksels niet

Als bezoeker van vrijheids.net heeft u ongetwijfeld van Monsanto gehoord. Monsanto is een zeer invloedrijke onderneming die gepatenteerde genetisch gemanipuleerde gewassen aan de wereldbevolking op wil dringen. Dit wordt gedaan op zeer criminele en agressieve wijze, waarbij aan de lopende band kritische onderzoeksresultaten betreffende gezondheidsschade en andere gevaren worden verzwegen of verdraaid. Ondanks wagonladingen documenten die de extreme gevaren van gentech aantonen, houdt Monsanto bij hoog en bij laag vol dat gentech produkten volkomen veilig zijn.
Maar als biotech-produkten zo veilig en goed voor de wereld zouden zijn (minder pesticiden nodig!) dan zouden we toch mogen verwachten dat de managers van Monsanto voorop zouden lopen in het overschakelen naar al het moois dat het bedrijf te bieden heeft?

De Organic Consumers Association meldt vandaag het volgende:

“Verenigd Koninkrijk: vanaf heden zal de staf van de Britse hoofdvestiging van biotech gigant Monsanto uitsluitend niet-genetisch gemodificeerde produkten eten tijdens de lunchpauzes. Produkten die genetisch gemanipuleerde soja en mais bevatten zijn niet langer verkrijgbaar in de bedrijfsrestauratie. Granada Food Services, het bedrijf dat de catering verzorgt, schijnt bezorgd te zijn over gezondheidsrisico’s. Monsanto’s public relations afdeling wijst de suggestie dat de nieuwe maatregel te maken heeft met een door bezorgde medewerkers ge├»nitieerde boycot uitdrukkelijk van de hand.”

Helemaal nieuw is dit fenomeen overigens niet, want in 1999 kwam o.a. de BBC met een soortgelijk bericht. In de tussenliggende jaren is Monsanto blijkbaar niet in staat geweest om de zorgen van haar cateraar weg te nemen. Als de Monsanto medewerkers deze troep al niet vreten, hoe kan men dan denken dat u of ik dat wel zouden willen?