Amerikaanse truckers binnenkort werkloos

In het vorige artikel schreef ik over de Noord Amerikaanse Unie die momenteel haar voltooiing nadert. Niemand weet ervan, niemand gelooft het, en toch is het waar. Gisteren meldde de Houston Chronicle dat Mexicaanse vrachtwagens voortaan ongehinderd de Verenigde Staten in mogen rijden om hun goederen naar de plek van bestemming te brengen. Een rechtszaak die namens een verbond van 100.000 truckers was aangespannen teneinde deze onwettige regelgeving tegen te houden werd verloren.
Voorheen was het zo dat de Mexicaanse trucks bij de grens werden overgeladen op Amerikaanse wagens. Hoewel dat tijd en geld kost geeft het wel de zekerheid dat voldaan wordt aan de Amerikaanse milieu- en veiligheidsregels, en voor de Amerikaanse chauffeurs betekent het brood op de plank. Bovendien was er controle op wat het land binnenkomt, en met het oog op de nationale veiligheid is dit iets wat de Amerikaanse burgers erg belangrijk vinden.
De andere kant op mag niet: Amerikaanse vracht moet vanaf de grens door Mexicaanse truckers Mexico in gevoerd worden. Verschil moet er wezen.
In het diepste geheim, zonder dat het Amerikaanse volk er iets over heeft kunnen zeggen en volledig in strijd met de wet, zijn de nieuwe regels ingevoerd.

mexicantrucks.jpg

Het gebied waarin de Mexicaanse vrachtwagens mogen rijden is vooralsnog beperkt tot de zogenaamde commerciele zones die binnen 25 mijl van de Amerikaanse grens liggen. Het is niet noodzakelijk dat de trucks tussen Mexico en Amerika op en neer pendelen: ze mogen binnen de vastgestelde zones vrijelijk opereren.
In Nederland kijken we met argusogen naar de Polen die ons landje doorkruisen, maar de effecten lijken bij ons nog redelijk beperkt. In Amerika, waar de werkloosheid veel hoger is dan in ons land, betekent zo’n maatregel pure broodroof. Laat dat nou precies de bedoeling zijn van de maffia-bazen die de Noord Amerikaanse Unie er doorheen proberen te drukken.