Chupacabra gevonden in Texas?

Nagekomen bericht: het mysterie lijkt opgelost. Kijkt u maar eens op http://images.google.com en zoek op “Xolo”. Dit is een bijna haarloze Mexicaanse hond die bijzonder veel lijkt op de foto’s van de vermeende Chupacabra in Cuero. Onopgehelderd blijft wie het bloed uit de vermoorde kippen heeft gezogen.

De Chupacabra is een mythisch wezen dat zijn oorspong vind in Mexico en Puerto Rico, en dat zich vooral zou voeden met het bloed van geiten (Chupacabra betekent geitenzuiger in het Spaans). Ook in de Verenigde Staten worden de laatste jaren meldingen gedaan van dit vampier-achtige wezen.

Phylis Canion, een vrouwlijke jager uit het Texaanse plaatsje Cuero, heeft onlangs het lijk van een onbekend soort dier uit de berm geraapt. Het gaat om een 20 kilo wegend hond-achtig gedrocht met grote oren, lange scherpe tanden, en een blauwgrijze, bijna haarloze huid.

chupacabra.jpg chupacabra2.jpg

In de omgeving worden al jaren kippen te grazen genomen. Daarbij wordt het bloed uit de kip gezogen, maar zonder dat de kip zelf opgegeten wordt. Gezien de incidenten met kippenbloed-zuigende wezens, en nu de vondst van dit vreemsoortige dier, denkt Canion dat het om een Chupacabra gaat. Ook de plaatselijke dierenarts bestrijd niet dat het gevonden beest een Chupacabra zou kunnen zijn, maar zegt erbij dat het zou betekenen dat de Chupacabra een soort hond is. Een onbekende soort weliswaar, misschien ontstaan door een vreemde mutatie, en met een bizarre passie voor bloed, maar niettemin een hond.
Phylis Canion heeft het hoofd van het beest in haar diepvriezer bewaard, in de hoop via DNA onderzoek meer over het beest te weten te komen.

Bron: http://www.chron.com/disp/story.mpl/front/5100024.html