Helft Amerikanen wil parlementair onderzoek voor aanslagen 9/11

Als kritisch denker over de verborgen krachten achter het wereldgebeuren heb ik vaak het gevoel bijna alleen te staan in mijn opvattingen. Complotdenkers zijn psychologisch gezien een uitermate curieus verschijnsel, maar hun argumenten moeten we vooral niet serieus nemen, zo wordt in de media gesuggereerd. De waarheid is dat het aantal kritische geesten, mensen die niet automatisch geloven wat de stem uit de televisie ze influistert, de laatste tijd behoorlijk groot geworden is.
Het volgende artikel stond vandaag op HLN.be:

Helft Amerikanen wil parlementair onderzoek voor aanslagen 9/11

Iets meer dan de helft van de Amerikanen (51 procent) wil een parlementair onderzoek naar de daden van president George W.Bush en zijn vice-president Dick Cheney tijdens en na de aanslagen van 11 september 2001. Dat blijkt uit een enquête die vandaag werd gepubliceerd in de VS.

Bij het naderen van de zesde verjaardag van de terroristische aanslagen in New York en Washington vindt een derde van de ondervraagden dat er in de Kamer van Volksafgevaardigden een afzettingsprocedure moet worden opgestart tegen Bush en Cheney.

Onverklaarbare instorting
Volgens het onderzoek van het instituut Zogby in opdracht van de organisatie “0911truth.org” is meer dan tweederde van oordeel dat de onderzoekcommissie over 11 september had moeten natrekken hoe het zat met de onverklaarbare instorting van een WTC-gebouw van 47 verdiepingen (WCT7) in New York, bijna acht uren na de aanslag op de Twin Towers. In dat gebouw, dat op 11 september 2001 om 17.20 uur instortte, waren onder andere de hulpdiensten van de stad, de kantoren van de CIA, van defensie en de immigratiedienst ondergebracht. De instorting van dat gebouw werd destijds ‘live’ gemeld door de BBC een kwartier voor het gebouw effectief instortte.

De enquête werd telefonisch uitgevoerd tussen 23 en 27 augustus bij een duizendtal volwassenen. De foutenmarge bedraagt 3,1 procent. (belga/hln)