Nieuw onderzoek bevestigt kankerrisico GSM-straling

Onlangs werder de resultaten bekend van een onderzoek door het ‘Weizmann Institute of Science’ in Israël naar de effecten van GSM straling op menselijke en dierlijke cellen. Aangetoond werd dat lage doses straling reeds binnen 10 minuten een significant hebben op de chemische processen die bij celdeling betrokken zijn, en derhalve de groei van tumoren kunnen initiëren.
Het onderzoek leverde geen bewijs voor de vorming van kanker, maar toonde wel aan dat de straling van mobiele telefonie in potentie schadelijk is.

braintumor.jpg

Het standaardadvies van ‘de autoriteiten’ is dat we ons vooral geen moeten maken omdat de toestellen niet genoeg straling produceren om het hersenweefsel in gevaarlijke mate op te warmen. Uit het Israëlische onderzoek komt naar vormen dat ook zonder opwarming de chemie in de cellen beïnvloed wordt, op een manier die in principe gerelateerd is aan diverse vormen van kanker. De Daily Mail citeert Dr Dariusz Leszczynski van de ‘Radiation and Nuclear Safety Authority’ in Helsinki die beaamt dat nu biologische effecten van de straling aangetoond zijn gezondheidseffecten niet langer uitgesloten kunnen worden.