Cheney zocht valse aanleiding voor het aanvallen van Iran met kernwapens

De term “false flag operation” (valse vlag operatie) is afkomstig van de situatie waarin een oorlogsschip een aanval uitvoert terwijl het de vlag van ander land in de mast heeft hangen. Op deze manier kan op kunstmatige wijze een vijand gecreëerd worden, plus een excuus om tegen die vijand een oorlog uit te roepen. Dat zoiets ook in moderne tijden vookomt is iets wat de meeste mensen liever niet geloven. Zoiets zouden de bazen van een beschaafd land toch nooit doen? Dat bijvoorbeeld de aanslagen van 11 September 2001 in scene gezet zijn om een politieke agenda uit te kunnen voeren is toch ondenkbaar!?

Wellicht dat het bericht dat vandaag in Het laatste Nieuws verscheen weer wat mensen wakker schudt:

De Amerikaanse vicepresident Dick Cheney was van plan militaire raids uit te lokken tussen Iran en Israël om de Verenigde Staten aanleiding te geven om Iran aan te vallen, schrijft het Amerikaanse weekblad Newsweek.Volgens Newsweek is door het opeenvolgende vertrek van neoconservatieven uit de Amerikaanse regering de afgelopen twee jaar een oorlog vermeden. Het weekblad citeert vooral uit kringen van aanhangers van David Wurmser, die sinds 2003 adviseur van Cheney voor het Midden-Oosten was. Een woordvoerder van de vicepresident bevestigde aan Newsweek dat Wurmser vorige maand zijn functie heeft neergelegd om “meer tijd bij zijn gezin te kunnen doorbrengen”.

Volgens welingelichte bronnen die echter anoniem wilden blijven, had Wurmser enkele maanden geleden aan een groepje mensen uitgelegd dat Cheney het idee koesterde Israël aan te zetten om raketten af te vuren naar het Iraans nucleair complex van Natanz (centrum) -en mogelijke andere kerninstallaties- ten einde Teheran te provoceren.

Een Iraanse reactie zou Washington een voorwendsel hebben gegeven om actie te ondernemen tegen militaire en nucleaire doelwitten in Iran, aldus Newsweek.

Om nog even uit eigen werk van juli vorig jaar te citeren:

Volgens de papieren editie van American Conservative van juli vorige jaar heeft de Amerikaanse vice-president Dick Cheney het Pentagon opdracht gegeven een plan te maken om Iran met nucleaire wapens te bestoken zogauw er weer een 11 September-achtige terreuraanslag op Amerikaans grondgebied gepleegd wordt, ongeacht of er enige aanwijzing bestaat voor Iraanse betrokkenheid.

Wie het nu nog niet snapt zal het nooit snappen. Dick Cheney wil niets liever dan een nucleaire holocaust veroorzaken in Iran. Dé manier om dat voor elkaar te krijgen is door incidenten uit te lokken en zodoende een excuus te creëeren.

Dat is helaas zoals de dingen gaan tegenwoordig. Het volk heeft de macht weggegeven aan de zwaarst mogelijke criminelen, en de verkozen onwetendheid is niets minder dan een uitnodiging om steeds grotere misdaden te begaan.

cheneynuked.jpg

Als u meer wilt weten over wie Dick Cheney eigenlijk is dan moet u dit artikel eens lezen.