Saksisch seksschandaal raakt landelijke Duitse politiek

Het volgende bericht verscheen half juli van dit jaar in de papieren editie van het AD. Het artikel handelt over een zeer ernstige zaak gaat die model staat voor wat er in de hoogste kringen van bijna alle westerse landen gaande is. Daarom is het verbazingwekkend (of juist niet) dat behoudens deze uitglijder van het AD de affaire in de media volledig genegeerd is. Via Google en andere zoekmachines is in het Nederlands taalgebied nauwelijks over deze kinderneukpartijen kunnen vinden, op enkele uitzonderingen na zoals de stukjes op www.stelling.nl en www.nwo-info.nl.

“De Oost-Duitse deelstaat Saksen is in de ban van een seks- en corruptie-affaire waarbij criminelen, politici, justitieambtenaren en politieagenten jarenlang onder één hoedje zouden hebben gespeeld.
De oppositie in het parlement stelde gisteren een onderzoekscomissie in die, tegen de zin van de regeringspartijen, de onderste steen boven moet krijgen. De belangrijkste vraag is waarom de grote hoeveelheden belastende informatie die de geheime dienst had verzameld, nooit tot vervolgingen hebben geleid.

tiefensee.jpg
Als er kindertjes verkracht worden knijpt Minister Tiefensee graag een oogje toe

Uit een 15.600 pagina’s tellend dossier over de maffiose netwerken blijkt onder andere dat hooggeplaatste Leipzigers zich sinds de jaren ’90 geregeld met minderjarige prostituees amuseerden. Een Leipziger officier van justitie zou zijn vrienden in het prostitutiemilieu hebben gewaarschuwd voor politie-invallen.
De officier van justitie bewaarde kinderpornovideo’s in zijn kluis op kantoor. En een lichamelijk gehandicapte collega zou zijn gefilmd terwijl hij seks met minderjarigen had, zodat hij kon worden afgeperst. Doel van de maffiosi was om lucratieve onroerendgoedobjecten te kunnen bemachtigen die na de val van de Muur op de markt kwamen.
Door de affaire staan ook de landelijke politici onder druk. Zo zou verkeersminister Wolfgang Tiefensee (SPD) als burgemeester van Leipzig seksparty’s met minderjarigen oogluikend hebben toegestaan. CDU’er Thomas de Mazière, kabinetschef van kanselier Merkel, verzuimde als toenmalig minister van Binnenlandse Zaken het parlement over de corruptieaffaire in te lichten.”