En daarom komt er geen referendum!

Wie op news.google.nl/news kijkt zal er niets over vinden, maar diverse Engelse nieuwsbronnen waaronder The Sun en The Telegraph hebben melding gedaan over Nicolas Sarkozy’s bekentenis aangaande geheime afspraken om een referendum over het nieuwe EU-verdrag te blokkeren.

Op een besloten bijeenkomst van senior EU-parlementsleden verkondigde de Franse President dat er geen referendum in Frankrijk mocht komen, omdat dat zou betekenen dat er ook een zou moeten zijn in Engeland, wat een gevaar zou betekenen voor de Europese eenwording. Indirect is dat een bekentenis dat men maar al te goed beseft dat de Engelse stemmers het verdrag zouden afwijzen. Die domme Engelsen weten niet wat goed voor ze is, maar gelukkig is Zarkozy graag bereid ze een handje te helpen.

Hoor ik daar een echo van het berichtje dat hieronder staat?