Voormalig Italiaans President: 9/11 is inside job

Steeds meer bekende en gezaghebbende mensen waaronder piloten, architecten, politici, filmsterren en natuurkunde professoren proberen de wereld ervan te overtuigen dat de aanslagen van 11 september 2001 niet het werk zijn van 19 moslim-fanaten met stanleymessen, maar dat er sprake is van een “inside job”. In het rijtje prominenten kan nu ook de voormalige Italiaanse president Francesco Cossiga worden toegevoegd. Van 1985 tot 1992 stond Cossiga aan het roer van de Italiaanse regering, totdat hij n.a.v. zijn onthullingen over het bestaan en zijn eigen betrokkenheid bij het opzetten van Operatie Gladio gedwongen werd om af te treden. Operatie Gladio was een netwerk van geheime diensten (o.a. Amerikaanse) dat door heel Europa bomaanslagen pleegde op onschuldige burgers, waarbij vooral goedgevulde schoolbussen een gewild doelwit waren. Het ging hierbij om “false flag” operaties, waarbij de schuld aan politieke tegenstanders (zoals de communisten) gegeven werd. In Maart 2001 deed Gladio-agent Vincenzo Vinciguerra in een onder ede afgelegde verklaring een boekje open over het doel van de aanslagen: de gewelddadigheden moesten ervoor zorgen dat het volk zich tot de staat zou wenden om te vragen om meer veiligheid. Ofwel creëer een probleem en biedt dan de vooraf bedachte en gewenste oplossing in antwoord op het “de regering moet hier iets aan doen”. Komt bekend voor?

Wat Cossiga in de Corriere della Sera van 30 november j.l. over 9/11 te zeggen heeft is dat alhoewel Bin Laden zogenaamd bekend zou hebben de aanslagen gepleegd te hebben, alle Europese en Amerikaanse veiligheidsdiensten dondersgoed weten dat de uitvoering en planning het werk waren van CIA, de Mossad en ‘de Zionistische wereld’. Dit om de Arabische landen de schuld te kunnen geven en vervolgens oorlog te kunnen voeren in Irak en Afghanistan.

cossiga_550×400_.jpg

Gezien zijn betrokkenheid bij Gladio kan er geen twijfel over bestaan dat Cossiga exact weet hoe dit soort dingen werkt. Dat maakt zijn verklaring tot een bijzonder belangrijke. Maar tenzij de reguliere media ermee weg denkt te komen de man een vroegtijdige vorm van dementie toe te schrijven zal Cossiga’s verklaring volstrekt genegeerd worden.