Bush wist van staken Iraans wapenprogramma

ANP, vanochtend:

Toen de Amerikaanse president George Bush dit najaar de wereld waarschuwde voor de Derde Wereldoorlog wegens het Iraanse nucleaire wapenprogramma, deed hij dat met de wetenschap dat het islamitische land vermoedelijk al jaren niet meer werkte aan kernwapens.
Het maandag vrijgegeven rapport waarin Amerikaanse inlichtingendiensten concludeerden dat Teheran in 2003 het project had opgegeven, circuleerde al zeker een maand of twee in de hoogste kringen, stelde The Washington Post dinsdag.
Het buitenlandse beleid van de president wordt door de onthulling in een klap ondergraven, stellen waarnemers. Het zal voor Bush en havikken rond de president een stuk moeilijker worden de agressieve aanpak van Iran te blijven nastreven. De onthulling zal dan ook verstrekkende gevolgen hebben voor het laatste jaar van Bush als president.

Onlangs schreven we nog over de Zogby poll waaruit bleek dat meer dan de helft van de Amerikanen een preĆ«mptieve aanval op Iran zou toejuichen. Ik hoop dat het blootleggen van de leugens over Iran’s intenties effect heeft op de opinie van het Amerikaanse publiek, maar ik vrees dat het allemaal weinig uitmaakt.
Waar fluoride in het drinkwater al niet goed voor is…