Smaakversterker E621 maakt onvruchtbaar

Nu er steeds meer mensen te kampen hebben met ernstig overgewicht en de bijbehorende ‘welvaartsziekten’ zoals diabetes en kanker wordt er ook meer onderzoek gedaan naar deze verschijnselen. Dat soort onderzoek wordt meestal uitgevoerd op muizen en ratten. Weet u hoe ze die beestjes in korte tijd lekker vet weten te krijgen? Ze spuiten ze vanaf hun geboorte dagelijks in met een portie MSG, ofwel mono sodium glutaminaat, ofwel E621 smaakversterker. U leest het goed, de standaardmethode om een volvette muis te kweken voor onderzoek naar het verband tussen diabetes en obesiteit is om de proefdieren smaakversterker toe te dienen. MSG heeft een dusdanige inwerking op de hersenen dat het de eetlust met maar liefst 40% verhogen.

Als u er nog nooit op gelet heeft dan zou u bij uw volgende bezoek aan de supermarkt voor de gein eens de labels moeten bekijken van zoutjes, vleeswaar, kant-en klaar maaltijden, soep, sladressing, sausen, sandwich-spread, snacks, en eigenlijk alles wat enigszins gekruid moet smaken. Om u in verwarring te brengen worden bewust verschillende benamingen gebruikt, zoals E621, ve-tsin, gistextract of smaakverbeteraar (om er maar een paar te noemen). Een knappe consument die de boodschappenkar kan vullen zonder dat er MSG-houdende produkten bij zitten!
En wat bij muizen werkt werkt ook bij mensen: we vreten véél meer dan goed voor ons is, worden massaal te dik, en krijgen allerlei ziektes.

Fantastische omzetten voor de farmaceutische industrie zijn het gevolg, en aangezien de grootaandeelhouders van de farmaceuten dezelfde schatrijke bankiers zijn als die de voedingsindustrie in handen hebben, weet u nu waarom het zo moeilijk is om MSG in uw voedingspatroon te vermijden.

Maar helaas is dit niet het hele verhaal. De hierboven genoemde superrijke en invloedrijke bankiersfamilies hebben immers al alle rijkdom die ze zich kunnen wensen. Waar het werkelijk om draait is macht, de macht om de wereld vorm te geven zoals het in hun ogen worden moet. En dat betekent onder andere dat er een einde moet komen aan een overbevolkte wereld die de aardse hulpbronnen er in recordtempo doorheen jaagt. In een eerder artikel heb ik iets geschreven over de zeer elitaire en invloedrijke Bilderberg Groep, waarvan de leden niets liever willen dan het extermineren van 80 of 90% van de wereldbevolking.
Maar wat is de relatie met MSG?

Bij onderzoeken met proefdieren bleek MSG onvruchtbaarheid te veroorzaken. Mannetjesratten die MSG toegediend hadden gekregen waren in minder dan 50% van de gevallen in staat een vrouwtje te bevruchten, terwijl bij de MSG-vrije ratten geen vruchtbaarheids-problemen geconstateerd werden. Bij een ander onderzoek bleek ook de vruchtbaarheid van vrouwtjesratten door MSG te worden geruïneerd, en weer een ander onderzoek toonde aan dat de voorplantingsorganen van hamsters significant door MSG werden aangetast.
In de Westerse wereld heerst een epidimie van echtparen die kampen met verminderde onvruchtbaarheid. Dat is geen toeval. Met pesticiden, produkten voor de persoonlijke verzorging, voedingsadditieven en vaccinaties wordt getracht het menselijke voortplantingsvermogen aan te tasten. En dat is, vermoed ik, de ware reden dat de voedingsindustrie niet zonder MSG kan.

Als u de officiële redenen voor toepassing van MSG wilt weten moet u eens kijken op de website van de Glutamate Association. MSG zorgt er voor dat oudere en zieke mensen, bij wie het smaakgevoel afneemt, meer gaan eten en daardoor minder risico lopen op ondervoeding. Een fraaie doelstelling, vindt u niet?