The Independent: implanteerbare chips gedetineerden ook bedoeld voor toedienen electro-shocks

Het ANP kwam gisteren met het volgende bericht:

De Britse regering overweegt duizenden gevangenen van een onderhuidse chip te laten voorzien om meer ruimte te creëren in de overvolle Britse gevangenissen. Dat meldde de Britse krant The Independent zondag.

Na deze mededeling volgt nog een heel verhaal over wat een geweldig nieuws dit is.

Men wil doen voorkomen dat die chip bedoeld is voor criminelen en terroristen. Helaas is dat niet waar: die chip is bedoeld voor brave burgers zoals u. Opdat u zich, tegen de tijd dat u in de gaten krijgt wat Big Brother met u voor heeft, niet meer kunt verzetten. Maar omdat u een geïmplanteerde chip zo’n vreemd idee vindt, wilt u liever chiploos door het leven. Dat vinden onze bovenbazen een beetje lastig, maar daar hebben ze een psychologisch slimme methode voor bedacht: ze beginnen met Alzheimer patiënten, illegale immigranten en gedetineerden. Wat ze met die criminelen doen kan u waarschijnlijk weinig boeien. Hadden ze zich maar netjes moeten gedragen toch? Een chip in hún arm, daar kunt ú niet mee zitten.

biochip.jpg

Het aardige is dat u hierdoor langzaam gaat wennen aan het idee van onderhuidse chips, en mede door geraffineerde media-propaganda zal een implantaat op een gegeven moment een stuk minder bedreigend lijken. Tegen de tijd dat u voorafgaand aan een vliegvakantie een lastig formulier moet invullen waarop u aangeeft waarom u niet gechipped bent, of wanneer u extra Air Miles kunt scoren als u een biochip gebruikt voor het afrekenen in de supermarkt, gaat u voor de bijl. Vast en zeker!

Enfin, ik verval in herhalingen. De reden dat ik dit stukje schrijf is om u attent te maken op een van de laatste regels van het originele artikel uit de Independent:

“Eén bedrijf is van plan de chipimplantaten dieper in het lichaam aan te brengen. Het gaat daarbij om implantaten die kunnen trillen, electro-shocks kunnen toebrengen, berichten kunnen uitzenden, of als microfoon kunnen fungeren”.

Welkom in uw toekomst. En onthoudt: het is voor de goede zaak!