Is dit Global Warming?

Natter? Droger? Warmer? Kouder? Het maakt allemaal geen bal uit, volgens de “geleerden” kunnen we al die verschijnselen samenvatten onder de noemer “global warming”. Dus laat er geen misverstand over bestaan, alles wat u hieronder aan extreme klimaatcondities ziet staan wordt door onze CO2 uitstoot veroorzaakt:

Bloomberg.com schreef op 16 januari 2008:

Rusland waarschuwt voor een noodtoestand nu Siberische temperaturen zakken naar -55 graden Celcius. Autoriteiten waarschuwen dat verwarmingssystemen niet opgewassen zullen zijn tegen de verwachte extreme kou. Temperaturen zullen 12 tot 15 graden lager uitkomen dan het langetermijn gemiddelde.

Enkele koppen uit recente berichten van het Russian News & Information Agency:

Sneeuw valt in Baghdad, voor het eerst in 100 jaar.

Sneeuw en vrieskou eisen 120 levens in Afghanistan.

Saudi Arabie bedekt met sneeuw in koudste winter sinds 20 jaar

Reuters, vandaag:

Zware sneeuw veroorzaakt chaos in China.
Veel economische schade door de zwaarste sneeuw sinds 16 jaar.

En uit The Copenhagen Post, 16 januari:

Bij Disko Bay in het westen van Groenland, een gebied dat door diverse prominente wereldleiders bezocht is om uit eerste hand te kunnen zien hoe het klimaat aan het veranderen is, zijn de temperaturen zo drastisch gedaald dat het water voor het eerst in tien jaar is bevroren.

Wie een beetje rondzoekt kan honderden van dit soort artikelen vinden. Om het warm van te krijgen.