Politie wil nieuwe speeltjes

Volgens een ANP bericht van enkele dagen terug wil de Amsterdamse politie voor het opsporen van criminelen gebruik kunnen maken van technieken die momenteel vanwege privacy-wetgeving alleen in specifieke gevallen ingezet mogen worden. De wensen hebben betrekking op automatisch kentekenscanners om snelheidsovertreders efficiƫnter te kunnen beboeten (foutje, sorry) criminelen in de gaten te houden en te kunnen nagaan wie er in de buurt was ten tijde van een misdrijf.
Een tweede techniek waarmee de politie ons beter wil beschermen is de bodyscan, waarmee agenten op afstand kunnen zien of iemand een wapen op zak heeft. Grappig dat ongeveer op hetzelfde moment in de Engelse pers geschreven werd over de LEXID mobiele X-ray detector, een apparaat dat het werk van politie en douane-beambten op revolutionaire wijze zal veranderen.

lexid_b.jpg

Geen bom blijft ongezien voor dit apparaat, mits gebruikt binnen een afstand van enkele meters. Zelfmoordterroristen maken voortaan geen kans meer!