Dubbele bonus ABN Amro bankiers

De Volkskrant schrijft vandaag over de dubbele bonus voor de bankiers van de onlangs door de staat overgenomen ABM Amro:

Ongeveer vijfhonderd bankiers van ABN Amro ontvangen dit jaar een dubbele bonus. Naast een prestatietoeslag volgens de cao, krijgen deze managers ook een extra bonus van enkele maandsalarissen. Dat zegt personeelsmanager Robert Charlier van ABN Amro tegen de Volkskrant.

Ondertussen gaan bedrijven failliet doordat ABM Amro en andere banken geen kredieten meer verschaffen. Steeds meer Nederlanders worden daardoor werkloos, gepensioneerden zien hun indexering verdwijnen, en de jongere generaties lijken hun pensioenaanspraken al helemaal op hun buik te kunnen schrijven. Vroeger hadden we struikrovers, tegenwoordig gebeurt hetzelfde maar nu heten het bankiers en politici.

Ik vermoed dat wij net als de Ijslanders het hoofd koel zullen houden tot op het laatste moment, want de massale protesten kunnen best worden uitgesteld tot nadat ons alles is afgepakt.

Leave a Reply