Ontslag wegens publiceren 9/11 complottheorie

In inmiddels tientallen DVD’s en evenzovele boeken wordt effectief de vloer aangeveegd met de officiële lezing over de gebeurtenissen van 11 september 2001. Het was een inside job, zo betogen de skeptici, en voor wie de moeite neemt zich in de materie te verdiepen is een andere conclusie nauwelijks mogelijk. Niet zo gek dus dat ook af een toe een leraar aan een militaire opleiding zo’n tegendraadse mening is toegedaan.  Maar helaas, in onze vrije maatschappij kan zo iemand daar maar beter niet voor uit komen, want je kan er zomaar -op staande voet- om ontslagen worden. Het overkwam de Fransman Aymeric Chauprade nadat zijn onacceptabele opvattingen in de publiciteit waren gekomen.
Om met de woorden van minister Hervé Morin van Defensie te spreken “voor mensen met opvattingen als die van Chauprade is geen plaats op een Franse militaire opleiding”.

De Telegraaf gaat, heel grappig, ook nog even op de argumentatie in en schrijft “hoewel beelden van een vliegtuig dat tegen een toren van het Wereldhandelscentrum in New York vliegt de gehele wereld over zijn gegaan, schrijft Chauprade dat een bomexplosie het gebouw heeft doen instorten”, daarmee suggererend dat Aymeric Chauprade ontkent dat zich vliegtuigen in het WTC geboord zouden hebben. Zielig gewoon, maar vooral triest voor de leraar, en een zwarte dag voor de vrijheid van meningsuiting.

Leave a Reply