Ierse minister van milieu keert zich tegen CO2 propaganda

De Ierse milieu-minister Sammy Wilson heeft een einde gemaakt aan een advertentiecampagne omdat hij niet gelooft dat menselijke activiteit de hoofdoorzaak is van global warming. Volgens Wilson roept het TV-spotje op de televisie uit te zetten in plaats van op de standby stand, en wekt daarbij de suggestie dat de verminderde CO2 uitstoot zou helpen de planeet te redden, iets dat Wilson afdoet als complete onzin.

Oproepen tot energiebesparing is prima, vindt de minister, maar het leggen van een link tussen CO2 emissie en global warming is een kwestie van politiek debat.

De Green Party en activisten van Friends of the Earth hebben het aftreden van Wilson geëist, maar de minister is daar niet op in gegaan “want hij heeft recht op zijn eigen mening”.
Sammy Wilson: “waarom zou ik aftreden? Ik vervul naar behoren al mijn ministeriële taken in mijn departement, en het idee dat ik zou moeten aftreden omdat ik een andere visie op klimaatverandering heb dan andere mensen is onzinning. Het toont vooral de intolerantie van deze mensen als ze vinden dat ik moet aftreden omdat ik een andere mening heb”.

Brian Wilson, een woordvoerder voor de Green Party, verwijt de minister “zwaar onverantwoordelijk handelen”, want hoewel de minister recht heeft op zijn eigen visie heeft hij geen recht om het “overweldigende wetenschappelijk bewijs” te negeren voor het bestaan van door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

De bron: www.independent.co.uk

Hieronder het spotje dat door Sammy Wilson in de ban is gedaan:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=O9GYYKqiJZw]

Leave a Reply