Steun Irak-oorlog stond van tevoren vast

Volgens voormalig topambtenaar Hans Siepel was het een bij voorbaat uitgemaakte zaak: Nederland moest en zou de Amerikanen steunen bij de inval in Irak.
In re.Public, een overheidsmagazine voor hoogopgeleiden, stelt Siepel “we hebben alleen nog naar een passende redenering gezocht.” Bovendien, zo zegt hij, had het kabinet de strategiegroep uitdrukkelijk opgedragen dit geheim te houden.

Of zoals ik de voormalig Duitse minister Andreas von B├╝low heb horen zeggen tijdens een 9/11 conferentie in de Jaarbeurs van Utrecht in 2006 “alle Europese ministers wisten dat het verhaal over massa-vernietigingswapens een verzinsel was, maar niemand durfde er iets over te zeggen want het besluit stond al vast”.

Ook vermeldenswaardig in dit verband is dat de Canadese en Australische premiers vrijwel identieke speeches gebruikten om hun regeringen warm te maken voor de oorlog tegen Irak. Blijkbaar hadden ze een kant en klaar script ontvangen van een “verborgen hand achter de schermen” die de touwtjes van beide regeringsleiders stevig in handen had. Het lijkt erop dat die verborgen hand besloten had wat er moest gebeuren, en dat de rest slechts diende als poppenkast en volksvermaak.

Zie hier het YouTube-filmpje met de betreffende speeches:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L8YwJC_nBgw]

Leave a Reply