Europa wil Skype aftappen

Deze week konden we lezen over de frustraties van de Italiaanse politie over het gebruik van Skype. Telefoonverkeer via Skype is door de versleuteling niet af te tappen en wordt om die reden steeds neer gebruikt door criminelen. En zo is er altijd weer een excuus te vinden om onze privacy verder door te goot te spoelen: de Europese Unie gaat onderzoeken hoe de ‘technische en juridische obstakels overkomen kunnen worden om internettelefoonverkeer te onderscheppen’.  Volgens een woordvoerder is dit  ‘de prijs is die we betalen voor onze veiligheid’. Yeah, right.

2 thoughts on “Europa wil Skype aftappen

  1. Dit is de prijs die we betalen voor alle schapen die netjes hun ogen dicht houden en al hun vrijheden en rechten onder hun neus weg laten kapen door egoistische en machtslustige mannen! Als ik over Skype met iemand aan het bellen ben is er geen enkele reden om dat gesprek te tappen. Echt telefoonverkeer wordt ook pas getapt onder strenge wettelijke voorwaarden.

    Artikel 13 Grondwet:
    “2. Het telefoon- en telegraafgeheim is onschendbaar, behalve, in de gevallen bij de wet bepaald, door of met machtiging van hen die daartoe bij de wet zijn aangewezen.”

  2. De grenzen worden steeds verder opgerekt, en blijkbaar vinden we het allemaal best. Tot we op een dag wakker worden en in een Orwelliaanse nachtmerrie beland blijken te zijn.

Leave a Reply