Goedgeurde varianten gentech mais zwaar ongezond

Luttele weken nadat de Europese Comissie besloten heeft de import en verwerking van een drietal gentech maisrassen goed te keuren voor gebruik in voor mensen bedoelde voedingsmiddelen is een nieuw wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten van genetisch gemodificeerd mais gepubliceerd. De onderzoekers trekken de conclusie dat er ernstige gezondheidsrisico’s aan de consumptie van de drie onderzochte typen mais verbonden zijn, vooral voor de nieren en de lever. Daarnaast traden in de onderzochte ratten ook problemen op met het hart, de bijnieren, de milt en de bloedcellen.

Het rapport is gepubliceerd in International Journal of Biological Sciences, en omdat dit soort informatie tegenwoordig “indianenverhalen” genoemd wordt kunt u via deze link een complete kopie in PDF-formaat downloaden.