Toegegeven: naaktbeelden bodyscanners tóch bewaard

Bij de introductie van bodyscanners op luchthavens en andere locaties wordt steevast door de autoriteiten beweerd dat de beelden direct na bestudering verwijderd worden. Zoals velen vermoedden blijkt nu dat de autoriteiten een loopje met de waarheid genomen hebben, want onlangs is bekend geworden hoe de naaktfoto’s van ruim 35.000 bezoekers aan een rechtbank in Orlando (Florida) ondanks alle mooie beloftes toch bewaard zijn gebleven.

Volgens het bericht op Nu.nl heeft eenzelfde automaat ook bij een Federale rechtbank in Washington, DC gestaan. Deze zou zijn teruggestuurd naar de fabrikant met nog tienduizenden pikante plaatjes op de harde schijf.

De woordvoerder van  Schiphol heeft plechtig beloofd dat de luchthaven geen bodyscan-beelden bewaard.